Yleisurheilu

Ikurin Vireen yleisurheilujaoston kilpailutoiminta on keskittynyt kilpakävelyyn. Lapsille ja nuorille tarjoamme kuitenkin kesäkauden yleisurheilukoulussa monipuolista yleisurheiluharjoittelua ja eri lajien opastusta.

Tarjoamme kaikille ja kaikenikäisille halukkaille kilpakävelyopetusta aiemmasta liikuntataustasta riippumatta. Lajista saattaa löytää itselleen vaikkapa kilpailulajin tai hyvän sivulajin tukemaan muuta liikunta- tai urheiluharrastusta. Ota yhteyttä, niin sovitaan harjoituksista!


Tiedustelut yleisurheilujaoston toiminnasta:

Jaoston puheenjohtaja: Heikki Lahtinen, puh. 040 756 7490
Jaoston sihteeri: Jenni Lahtinen, email: jennihelena81[at]gmail.com


Yleisurheilujaoston toimintaa voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/ikurinvireyleisurheilu

Ikurin Vireen kilpakävelijöitä

Yleisurheiluharjoitukset

Yleisurheilukoulu 2017

Yleisinfo:

Ikurin Vireen yleisurheilukoulu järjestetään Lamminpään urheilukentällä (Kivilevontie, 33420 Tampere) maanantaisin ajalla 15.5.-11.9.2017. Harjoitukset pidetään klo 17.00-18.00, mikäli kentälle ei tule muita varauksia. Harjoitukset
pyritään pitämään joka viikko, jos kenttä on käytettävissä. Hinta on 10 euroa/hlö koko kaudelta. Ikäraja on: mukaan pääsevät lapset, jotka täyttävät kauden aikan 5 vuotta eli ovat syntyneet 11.9.2012 tai
aiemmin.

Ilmoittautua voi joko harjoituksen alussa (ei haittaa, vaikkei ehtisi ensimmäisellä kerralla mukaan, koska otamme uusia osallistujia vastaan koko kauden ajan) tai etukäteen.

Tervetuloa: tiedossa on uuden oppimista, liikunnan iloa, riemua onnistumisista yms.!


Tarkempia tietoja Ikurin Vireen yleisurheilukoulusta:

Yleisurheilukoulua järjestetään maanantaisin 15.5.–11.9.2017 Lamminpään urheilukentällä (Kivilevontie, 33420 Tampere). Harjoitukset aloitetaan klo 17.00 ja ne pyritään pitämään joka viikko. Harjoitusten kesto on klo 17.00–18.00, mikäli kentän varaukset sen mahdollistavat. Jos kenttä on jonain viikkona varattu/suljettu, harjoitus joudutaan joko pitämään lyhyempänä (klo 17.00–17.30) tai perumaan kokonaan.


Poikkeuksista ajankohtiin pyritääntiedottamaan niin pian kuin mahdollista, mutta joskus kentän varaukset tehdään lyhyellä varoitusajalla. Tiedotuskanavat: nettisivut www.ikurinvire.fi, Facebook:https://www.facebook.com/ikurinvireyleisurheilu/,Aamulehden Seurat-palsta. Lisäksi kerrotaan harjoitusten yhteydessä, jos iedossa on poikkeuksia. Henkilökohtaisesti kaikille ei pystytä tiedottamaan, joten osallistujilla/huoltajilla on myös itsellään vastuu seurata tiedotusta.

Pyrittehän saapumaan paikalle ajoissa. Myöhästymiset hankaloittavat koko ryhmän harjoituksia.


Ikäraja: Osallistujan on täytettävä 5 vuotta harjoituskauden aikana eli pitää olla syntynyt 11.9.2012 tai aiemmin. Ohjaajaresurssin vuoksi ryhmän koko on rajattava jotenkin. Tähän käytetään ikärajaa mm. sen vuoksi, että kovin pienet lapset eivät voi kaikkia yleisurheiluvälineitä vielä oikein käsitellä (kuula, keihäs, kiekko). Emme halua myöskään tehdä esim. tasotestejä osallistujien valinnassa. Huomioittehan, että ikäraja-asiassa emme tee poikkeuksia. Jos tekisimme yhden poikkeuksen, ei olisi perusteita jättää
tekemättä poikkeusta kaikkien kohdalla.


Ilmoittautuminen joko paikan päällä tai etukäteen: Ensimmäisellä kerralla ilmoittautumisiaotetaan vastaan klo 16.30 alkaen.

Etukäteen voi ilmoittautua jaoston sihteerille ja yleisurheilukoulun ohjaajalle sähköpostitse: jennihelena81@gmail.com.

Ilmoittautumisessa on ilmoitettava osallistujan nimi ja syntymävuosi. Jos osallistuja on syntynyt vuonna 2012, ilmoittakaa myös syntymäpäivä, jotta saadaan tarkistettua, että täyttää ikärajavaatimukset.

Uusia osallistujia otetaan mukaan koko kauden ajan.


Hinta: 10 euroa/osallistuja koko kaudelta. 2 kertaa saa tutustua ilmaiseksi.

Maksuja aletaan kerätä vasta 29.5. alkaen. Maksut käteisellä: Hinta pystytään pitämään edullisena mm. siksi, ettei jouduta maksamaan jokaisesta maksusta pankkimaksuja. Myös maksusuoritusten seuraaminen on näin helpompaa.

Seura ei ole vakuuttanut osallistujia eli vakuutus ei sisälly kausimaksuun.

Päävastuussa ohjaamisesta on Heikki Lahtinen. Muita ohjaajia on paikalla harjoituskerrasta riippuen n. 3-6. Ohjaaminen tehdään talkootyönä.

Kokoontuminen: Harjoitukset aloitetaan takasuoran lopussa, 200 m lähtöpaikan luona (pääportista tultaessa kulku oikealle päin). Joka harjoituksen alussa jokaisen on ilmoittauduttava Heikki-ohjaajalle. Ensimmäistä kertaa saapuessanne ilmoittakaa, jos osallistuja on ilmoitettu jo etukäteen (ei merkitä tuplana osallistujalistalle).

Seuran jäsenyys ei ole pakollista mutta toivottavaa. Alle 15-vuotiaiden jäsenmaksu on 6 euroa/vuosi. Yli 15-vuotailta 12 euroa/vuosi. Jäsenkaavakkeita ja tiedot maksua varten (pankin kautta) saa harjoitusten yhteydessä Heikki Lahtiselta.


Mitä harjoitellaan:

Koko ryhmälle on aluksi yhteinen alkuverryttely (sis. juoksua, koordinaatioharjoituksia, venyttelyjä yms.), jonka jälkeen porukka jaetaan pienempiin ryhmiin, osallistujamäärästä ja ohjaajien määrästä. Ryhmiin jako tehdään vaihtelevasti: joskus iän perusteella, joskus toisin. Kun samassa ryhmässä harjoittelee nuorempia ja vanhempia osallistujia, vanhemmat osallistujat toimivat samalla mallina lajisuorituksista. Lajiharjoituksia tehdään ainakin seuraavasti:juoksu, kilpakävely, pituushyppy, korkeushyppy, pallonheitto, kiekonheitto, keihäänheitto, kuulantyöntö.

Varusteet:

Harjoittelemme säällä kuin säällä. Varautukaa sään muutoksiin ottamalla varavaatetta mukaan. Kenkinä kannattaa käyttää lenkkareita ja vaatteina hikiliikuntaan sopivat vaatteet. Esim. piikkarit eivät ole tarpeen, toki sellaisia saa käyttää, jos sellaiset on. Muistakaa myös juomapullo ja juotavaa,varsinkin helteillä.

Vanhemmat/huoltajat voivat olla suorituspaikoilla mukana. Se on jopa toivottavaa, sillä toivoisimme myös apua, esim. välineiden palautukseen jne. Lapset voi jättää harjoitusten ajaksi yksinkin mutta aiempien vuosien kokemus on kertonut, että jos kesken harjoituksen tulee paha mieli, niin oma äiti/isä/tuttu on paras lohduttaja.


Ohjaajien resurssit on varattu ensisijaisesti lajisuoritusten opettamiseen. Toivomme, että vanhemmat/huoltajat tarvittaessa auttavat varmistamaan, että kaikki osallistujat käyttäytyvät fiksusti. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että ketään ei kiusata eikä toisten suorituksille ei naureta. Ohjaajia totellaan, koska tottelemattomuus hankaloittaa myös muiden osallistujien suorituksia. Kentällä saattaa myös olla muita harjoituksia samaan aikaan. Huomioimme tämän ja jätämme tilaa myös muille.

Jos osallistujalla on esim. joku kipu, eikä hän voi jotain lajia suorittaa niin katsotaan aina harjoituskohtaisesti, mihin hän voi osallistua. Hän voi esim. harjoitella yhtä lajia kahden eri ryhmän kanssa, kun ryhmät muuten vaihtavat lajia tai hän voi osallistua vaan osaan harjoituksista ja halutessaan olla osan ajasta katseluoppilaana.

Kentän huoltorakennuksessa on käytössä WC:t.

Lisää yleisurheilujaoston kuvia löydät Kuvagallerian Yleisurheilu-kansiosta.

Juoksukilpailut

Ikurin Vire järjestää vuosittain maastojuoksukilpailun keväällä ja perinteikkään Ikuri-juoksun syksyllä.

Ikuri-juoksu su 17.9.2017

Tule testaamaan kuntosi Ikuri-juoksussa juosten, kävellen tai sauvakävellen sunnuntaina 17.9.2017 klo 15.00 Ikurin Virelän maastossa (Tuohikorventie 27 B, Tampere).

Matka kaikille n. 4 km

Osallistumismaksu: Ikurin Vireen jäsenet 5 euroa, muut 6 euroa

Ilmoittautuminen kilpailupaikalla klo 14.30-14.45.

Kilpailijoiden käytössä on WC:t ja pukuhuoneet.

Tapahtuman järjestää Ikurin Vire.

Tiedustelut: Heikki Lahtinen, puh. 040 7567 490


Aiempien juoksukilpailujen tuloksiin voit tutustua alla olevien linkkien kautta:

* Juoksutulokset 2017

Kaikki valmiina lähtöön